Je bent hier:

Vochtige muren? Waarom injecteren?

Vochtige muren brengen schade aan een woning. Op lange termijn kan dit zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Injecteren is een definitieve oplossing tegen opstijgend grondvocht. Een geïnjecteerde muur vormt immers een ondoordringbare barrière tegen opstijgend grondvocht. Bovendien heeft een muur die droog staat een hogere isolatiewaarde.

Vooraleer te starten met het injectiewerk zelf, zijn er een aantal belangrijke voorbereidingswerken. Eerst en vooral dient men het vochtgehalte te meten. Vervolgens moet men het aangetaste pleisterwerk, plinten, schilderwerk en behangpapier verwijderen rond de injectiezone. Daarna dient men de gaten te boren op vloerpasniveau tot halfweg de plint.

Nu kan men het injectiewerk uitvoeren met TRANS INJECTIE SOLVENT of TRANS INJECTIE CREME. Indien mogelijk kan men de muur vrij laten staan tot uitdroging zichtbaar is en daarna uitcementeren met onze KELDER AFDICHTMORTEL ULTRA. Indien dit niet mogelijk is, raden wij aan om ons ZOUTBESTENDIG CEMENTEERMEMBRAAN te plaatsen. Nadien kan men de pleisterwerken aanvatten.

Een vochtige muur injecteren is niet seizoensgebonden. Dit wil zeggen dat men een injectiewerk op eender welk moment kan uitvoeren.

Joost Salenbien
Zaakvoerder Joan Products