Je bent hier:

15 jaar KALK KALEI

Kaleiproducten maken sinds 15 jaar deel uit van ons gamma producten. Enerzijds bestaat de eeuwenoude schildertechniek die kaleien heet. Hierbij wordt een kalkpleister met een blokkwast op de muur aangebracht. Deze toepassing gebeurt met onze KALK KALEI. Anderzijds bestaat er ook een verfsysteem. Dit is een gevelverf met kalei-uitzicht. Deze toepassing gebeurt met onze FRONT ACRYL KALEI.

KALK KALEI is een cementvrij en vezel versterkt mineraal poeder bestaande uit natuurlijke hydraulische kalk, geselecteerd kwartszand, minerale toeslagstoffen en natuurlijk verhardende grondstoffen, zonder (chemische) toevoegingen. KALK KALEI is toepasbaar als snelle eindlaag of als uitvlaklaag op diverse ondergronden. De maximale korrelgrootte is 0,6 mm.

De kalei is volledig dampopen en hindert zo het ademen van uw muren niet. Dit is een duurzame, decoratieve, gemakkelijke en snelle toepassing en heeft een goede aanhechting op verschillende ondergronden, zoals op bakstenen en beton. Om een perfecte, egale afwerking te bekomen, worden er in de praktijk doorgaans altijd twee lagen KALK KALEI aangebracht.

Onze KALK KALEI bestaat in een basiskleur. Om andere kleuren te verkrijgen wordt onze kalei in de massa ingekleurd met ons KALK KALEI PIGMENT. Er zijn 23 unieke kleuren op voorraad (KALK KALEI – KLEURENKAART). Alle RAL-kleuren zijn verkrijgbaar op aanvraag.

FRONT ACRYL KALEI is een kalkmatte, watergedragen, ademende gevelverf met kalei-uitzicht voor buitenmuren op basis van sterk hechtende copolymeren en natuurlijke kwartsen. FRONT ACRYL KALEI is verkrijgbaar in fijne en grove korrel. FRONT ACRYL KALEI is makkelijk verwerkbaar en moet worden aangebracht met een kwast of met een wormpomp. Kleuren: wit en alle RAL-kleuren op aanvraag.

Joost Salenbien
Zaakvoerder Joan Products